Devotionale

Martorii lui Dumnezeu

Lovit de soartă și disprețuit de semeni, tânărul de 28 de ani, Rick Hansen, s-a decis pentru cea mai îndrăzneață mărturie. Rămas la 15 ani paralizat de la brâu în jos, în urma unui accident rutier, s-a hotărât să facă ocolul lumii în scaunul cu rotile. Timp de aproape doi ani și jumătate, între 1985 și 1987, Rick Hanson a străbătut 40 000 km în patru continente (America, Europa, Asia și Australia).

Voia să atragă atenția lumii asupra unei cauze disprețuite: cauza handicapaților. Parcurgând zilnic distanța a două maratonuri, pe arșiță sau vifor, Rick a străbătut drumuri de țară, deșerturi, poteci de munte… A urcat pante aproape imposibile, ca cele ale Marelui Zid chinezesc. Iar după o cursă îngrozitoare, tânărul de 30 de ani, cu fața arsă, cu mâinile și spatele acoperite de răni și cicatrici, a reușit să-și încheie alergarea.

La 23 mai 1987, Rick Hansen intra în stadionul olimpic din Vancouver, Canada, în aclamațiile a 60 000 de admiratori care nu cunoșteau  batjocura de a fi handicapat. Gândul de a fi strâns 26 milioane de dolari pentru cercetări asupra coloanei vertebrale întrecea toate amărăciunile suferite. Meritase să treacă prin tot calvarul.

Ceva asemănător se va petrece, dar la o scară cosmică, atunci când biruitorii Marii Lupte vor fi primiți în uralele lumilor necăzute. Chinul lor va fi încheiat, iar mărturia lor va confirma că truda și lacrimile lor au meritat, pentru ca istoria păcatului să nu se mai repete niciodată, în vecii vecilor.

Celui ce va birui îi voi da să şadă cu Mine pe scaunul Meu de domnie, după cum şi Eu am biruit şi am şezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui de domnie.” Apocalipsa 3:21

Alin Cătinean,  25 ianuarie 2019


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.